EAS focust op groei

Renswoude, Nederland – EAS Change Systems heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, zowel in Europe en Azië, als in Amerika. Om met name de groei in Amerika verder te kunnen structureren, en een wereldwijde organisatiestructuur te kunnen implementeren, is er een wijziging in de directie-organisatie doorgevoerd.

CEO Vincent Nijzink gaat vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Greenville, South Carolina in de Verenigde Staten, de Amerikaanse en wereldwijde groeiactiviteiten strategisch vormgeven. In eerste instantie ligt voor Amerika de focus op Noord-Amerika en Mexico en in tweede instantie op Zuid-Amerika. Nijzink “De enorme investeringsgroei in met name de automotive vraagt om het verstevigen van het eigen salesnetwerk en het breder ondersteunen van het bestaande dealernetwerk.”

Thierry Pastor wordt in de nieuwe structuur wereldwijd de technisch en operationeel verantwoordelijke. De afgelopen jaren had Pastor de leiding over Azië. In China werd onder zijn leiding een eigen productiefaciliteit opgezet. “Het team daar is inmiddels stevig gesetteld en dat geeft mij de ruimte om de vanuit Renswoude de zaken aan te sturen en me meer te focussen op de overall bedrijfsstructuur.”

Wereldwijde organisatiestructuur

Nijzink zal zich naast de uitbouw van de Amerikaanse markt bezighouden met de wereldwijde strategische marktontwikkeling. In de afgelopen jaren is er voor een aantal bedrijfsdisciplines zoals R&D en engineering al een wereldwijde organisatiestructuur ingericht. Pastors: “Onze grote klanten opereren vaak wereldwijd en dat vraagt dat wij onze organisatie op dezelfde manier inrichten. Tot nu toe waren onze verkoopkantoren en productiefaciliteiten zelfstandig en onafhankelijk opererende onderdelen. We zullen nu stap voor stap, met name voor verkoop en service voor de key-accounts, de structuur zo inrichten dat we ook daarin een intensieve en wereldwijde samenwerking hebben. Dat geeft ons gelijk de ruimte om het huidige dealernetwerk beter te ondersteunen bij de groeiende vraag.”

Amerikaanse automobielindustrie

De planning is dat de omzet in Amerika, die nu ten opzichte van de omzet in Europa ongeveer een kwart bedraagt, over drie jaar op hetzelfde niveau als Europa zal liggen. Nijzink: “De automobielindustrie in Noord-Amerika breidt op dit moment enorm uit. Bedrijven die voorheen in Azië produceerden, gaan dat nu weer, of ook, in Noord-Amerika doen. Dat betekent dat er enorm veel wordt geïnvesteerd. Met onze oplossingen voor lean manufacturing dragen we bij aan een maximale productiviteit, dus onze verwachtingen zijn hooggespannen. Bj het bouwen van een nieuwe productiefaciliteit is de aandacht voor smart produceren natuurlijk groot.” Naast het nieuwe hoofdkantoor in Greenville, waar ook een assemblagewerkplaats zal komen, blijft de vestiging in Milwaukee als verkoopkantoor actief.

Over EAS

EAS ontwierp en verkocht als eerste in Europa hydraulische snelspansystemen voor spuitgietmachines en metaalpersen, als lean manufacturing-oplossing. Daarnaast werden in de afgelopen 16 jaar de eerste toepassingen van magnetische klemapparatuur voor spuitgietsystemen geïntroduceerd en speelde het bedrijf een pioniersrol in het gebruik van en automatische multikoppelingen en matrijswisselwagens en -tafels op de Europese markt. De afgelopen jaren is dit nog verder uitgebouwd en heeft EAS complete Smart Industry-oplossingen geïntroduceerd.

No comments

Leave a comment

EAS Management