Nieuw management team

EAS laat jongere generatie aan het roer

EAS change systems kondigde in 2010 de nieuwe generatie bedrijfsvoerders al aan en nu is het dan zover. Na een langdurige samenwerking is het roer overgedragen en de verjonging van het management een feit. Voor de Duitstalige en GOS-landen neemt Anika Marggrander de scepter over, voor Azië is dat Thierry Pastor en Vincent Nijzink treedt aan als operationeel directeur. EAS change systems is sinds 1985 wereldwijd een toonaangevende aanbieder van kostenbesparende fabrieksautomatiseringsoplossingen.

Nieuw executive management

Anika Marggrander, de dochter van scheidend vicepresident Hero Marggrander, is sinds 2010 werkzaam bij EAS en heeft een originele kijk op de uitdagingen van haar klanten. Met haar capaciteit om ‘out of the box’ te denken en praktische, gebruiksvriendelijke oplossingen te vinden biedt ze een onderscheidende factor.

Thierry Pastor begon negen jaar geleden bij EAS in Frankrijk als technisch directeur en kreeg als taak de fabriek in China op te starten, met speciale aandacht voor magnetische klemoplossingen. Hij is nu algemeen directeur van de Chinese vestiging en verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling in Azië.

Vincent Nijzink, zoon van terugtredend directeur Harm Nijzink, startte in 2007 als algemeen directeur van EAS en coördineerde in die hoedanigheid de organisatie van de Chinese productievestiging en verkoopkantoren van EAS. In 2010 keerde hij terug naar het hoofdkantoor in Nederland, waar hij het operationeel management overnam als President van EAS Holding B.V.

In Noord- en Midden Amerika en het Caribisch gebied blijft de leiding in handen van vicepresident Cliff Drake. Hero Marggrander en Harm Nijzink vormen na de overname samen met Cliff Drake een raad van adviseurs en stellen hun expertise ter beschikking van het bedrijf en haar klanten, waarbij zij incidenteel ingezet worden voor bijzondere projecten.

Opmerkelijk

De groei van EAS change systems mag opmerkelijk worden genoemd. In 2001 was het bedrijf vertegenwoordigd in Nederland en Amerika, in 2015 waren daar Frankrijk, Italië en China bijgekomen en de ambitie voor 2020 is dat verder uit te breiden met Brazilië, Rusland en Turkije, India of Mexico. De omzet bewoog zich met een soortgelijke curve, in 2001 bedroeg de omzet € 3,8 miljoen, in 2015 was die gestegen naar € 10,7 miljoen en in 2020 is de target gezet op € 17,5 miljoen.

Het aantal eigen medewerkers groeide van 21 medewerkers in 2001 naar 73 medewerkers in 2015 en zal zich verder ontwikkelen naar 100 in het jaar 2020.

SMED

EAS ontwierp en verkocht als eerste in Europa hydraulische klemsystemen voor spuitgietmachines en metaalpersen (SMED). Het bedrijf gaf daarmee de aanzet tot het gebruik van automatische multikoppelingen op de Europese markt. Daarnaast werden in de afgelopen 14 jaar de eerste toepassingen van magnetische klemapparatuur voor spuitgietsystemen geïntroduceerd en speelde het bedrijf een pioniersrol in het gebruik van matrijswisselwagens en -tafels op de Europese markt. In de komende vijf jaar wordt die laatste rol nog verder uitgebouwd en komt EAS met complete Smart Industry oplossingen.

 

Het bedrijf laat zich daarnaast voorstaan op het bieden van duurzame werkgelegenheid, het nastreven van duurzame groei en de inzet op duurzame productontwikkelingen. De toekomst vraagt erom.

 

 

No comments

Leave a comment

Boardmembers EAS change systems
Boardmembers EAS change systems