Lamiera


Lamiera 2023, een tweejaarlijks internationaal evenement gewijd aan plaatbewerkings- en vervormingsmachines en aanverwante technologieën, gepland van 10 tot 13 mei in fieramilano Rho, werd voorafgegaan door de internationale pers.
Na de editie die in 2022 werd gehouden vanwege een verschuiving van een jaar vanwege de noodsituatie op gezondheidsgebied, keert de 22e editie in oneven jaren terug, de traditionele positionering op de kalender van internationale sectorevenementen.
De beurs wordt gepromoot door Ucimu-Sistemi Per Produrre, die de Italiaanse fabrikanten van werktuigmachines, robots en automatisering samenbrengt, en georganiseerd door Ceu-Centro Esposizioni Ucimu.

Lamiera 2023 is terug met tal van innovaties die zijn ontworpen om zijn rol als referentie-evenement voor een sector die Italië als een van de beste beschouwt, te consolideren.
In 2021 stond Italië op de tweede plaats op de wereldranglijst van sectorproductie, met een stijging van +18% ten opzichte van 2020, een stijging die de waarde op 2,8 miljard euro bracht. China gaat hem voor (7,7 miljard) en Duitsland volgt hem (2,3 miljard).
Ons land staat derde op de exportranglijst met 1,3 miljard euro (+14,4%) na Duitsland en China (1,4 miljard).
Ten slotte is Italië de tweede belangrijkste consumentenmarkt voor plaatbewerkings- en vervormingstechnologieën met een waarde van 1,7 miljard (+ 22,7%) na China (7,3 miljard). Ter ondersteuning van investeringen in nieuwe machines zijn ook de 4.0 overheidsmaatregelen actief, op dit moment tot 2025.

No comments

Leave a comment